Warzelny kocioł z mieszadłem – dobra inwestycja

Rozwój przemysłu gastronomicznego zmusza producentów do produkcji coraz to nowszych urządzeń ułatwiających pracę kucharzom na całym świecie. Jedną z takich rewolucji w świecie gastronomi jest popularyzacja kotłów warzelnych. Urządzenia tego typu dzielą się na elektryczne i gazowe, służą do przygotowywania potraw płynnych takich jak zupy, wywary czy też sosy.

Kotły warzelne – czemu ich potrzebujemy

kocioł warzelny z mieszadłemKotły składają się z komory warzelnej, grzałek elektrycznych, czynnika grzejnego, którym jest para wodna i przełącznika bimetalicznego, przełącznik zapobiega przegrzaniu się grzałek. Działa on w ten sposób, że wyłącza obwód elektryczny, gdy poziom wody spadnie poniżej minimum. Sama komora zbudowana jest z kotła wewnętrznego i zewnętrznego, przestrzeń między nimi wypełniona jest wcześniej wspomnianą parą wodną. Czynnik grzejny wtłaczany jest pod ciśnieniem około 0,5 MPa, oddaje ciepło w temperaturze przekraczającej znacznie 100 stopni Celsjusza. Branża ciągle się rozwija, powstają coraz nowsze, zmodernizowane modele. Kotły warzelne nowej generacji skonstruowano tak by posiadały także mieszadło, które jak poznajemy po nazwie miesza z odpowiednia prędkością i w odpowiedni sposób.  Cena którą płacimy za kocioł warzelny z mieszadłem nie jest tak mała, aczkolwiek patrząc na tego rodzaju produkty jest w większości przypadków naprawdę odpowiednia. Ta maszyna pozwoli nam na zwiększenie prędkości co przekłada się na większe zyski, już w niedługi czas zdobędziemy pieniądze które zainwestowaliśmy wcześniej.

Produkt godny uwagi, zwłaszcza, że jest ciągle udoskonalany. Producenci prześcigają się w udoskonalaniu swoich urządzeń.  Jest to dobra inwestycja dla restauracji cieszących się liczną klientelą, ponieważ znacznie przyspiesza pracę kucharzy.  W ten sposób nasz lokal osiągnie o wiele większe zyski, a właśnie na tym zależy nam wszystkim. Inwestujmy w to co warto.